Koffert. Ferje. København

Hei

Hvordan forstår du om det er koselig på loftet ditt?
Hva betyr det å ha en hyggelig atmosfære hjemme?
Hvordan påvirker kakao og lys ditt humør?
Hva betyr ordet hygge for danskene, koselige for nordmenn og hyko* for troll?

Jeg har letet etter min egen interne “hykofølelse” i lang tid. Jeg startet for fire år siden da jeg mottok en HYGGE armklokke som en gave. Jeg visste absolutt ikke hva dette ordet betydde på denne tiden og uttalte det på en feil måte. Men jeg ble forelsket i denne tingen veldig mye uansett. Disse søkene etter hykofølelse fortsatte jeg med etter at jeg tilfeldigvis fant en bok med det samme navn som min HYGGE armklokke. Jeg vet ikke hvordan jeg trosset min frykt for vann og befant meg selv på danskebåten. Mitt ønske var å berøre den danske lykke, lytte til deres språk og sammenligne den med det norske språket. Selv om jeg ikke er en stor spesialist av sistnevnte.

Om de siste 321 år av livet mitt, har vist meg noe, så er det at å planlegge en tur er ikke min sterke side. Derfor brukte jeg tips og triks som ble foreslått i den samme boken “Hygge” , som ble skrevet av Meik Wiking, og besøkte alle stedene som er oppført på sidetall 200-213:

♦ Nyhavn
La glace
Tivoli
Christianshavn
Library Bar
Gråbrødre torv
Værnedamsvej

På slutten av listen var jeg veldig sliten fordi jeg var ikke vant til å gå så lenge. Da jeg satt på en benk i Christianshavn under regn kom jeg til den konklusjonen at alle har sin egen oppskrift på å være lykkelig. For å ha hykofølelse er det viktig å være på rett sted og med de riktige trollene. Og mitt riktige sted er på mitt høye loft i Oslo akkurat nå. Det er riktig støv på skapet mitt der, og min edderkopp er også den mest riktige edderkoppen i hele verden.

Jeg ønsker ikke å lage mye dramaturgi i min lykke historie, men jeg vil avslutte dette notatet med en påminnelse om armklokka mi. Fra den startet jeg mitt personlige søk etter “hykotilstand” og på grunn av den sitter jeg nå under himmelen i Danmark denne kvelden. Denne armklokken min, ikke som i eventyr, men i det virkelige liv – falt av en trestol og sang på sitt siste vers og drømmer om å vende tilbake til sitt mekaniske liv. Flere redningsoperasjoner ble gjennomført, men det var for sent å redde noe. Vi kan se på dette gjennom fingrene. Rett og slett er jeg et troll, og trollene skal være klumpete og sakte og kan ødelegge alt på en blunk.

PS: En gang hadde jeg en tvist eller et veddemål med en nordmann om hva den maksimale hastigheten av danskebåten er. Så fra de første ordene til skipets personell – fartøyets maksimale fart er 16 knuter. Jeg hadde en hyko tid her i København! Men nå er det på tide å reise hjem 🙂

*ordet hyko ble skapt av meg fra de to første bokstavene i ordet hygge og de to første bokstavene i ordet koselig.

Hilsen Brutus

2 thoughts on “Koffert. Ferje. København

  1. У Вас хороший слог, мне нравится Вас читать 🙂
    И отдельное спасибо за материалы по норвежскому, выложенные здесь.
    Tusen takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.