Byen mellom syv fjell

Hei

Ikke alltid man kan få været uten regn, masse is, pølser og brus på den samme tiden. Men jeg var dobbelt heldig, fordi jeg opplevde alt dette her i Bergen på 17 mai! Livet uten å reise, er kjempe kjedelig, og dette er mitt verdensbilde akkurat nå.

Bergen er Norges nest største by og ligger på Vestlandet. Grunnen til at jeg ønsket å havne i Bergen er selvfølgelig fjell, fordi byen er helt omringet av de. Det er noe av det som gjør byen unik, tenker jeg. I tillegg så reiseveien fra Oslo til Bergen er magisk og utrolig pen, spesielt når det gjelder soloppgang på toget.

Bryggen i Bergen ble mitt favoritt sted i byen fra starten av turen. Og det endret ikke noe til slutt. Den står på UNESCOs verdensarvliste og  gir en helt spesiell atmosfære som passet så bra i min verden. Det er som er bra med å reise er en mulighet å skape masse minner. Nå flyr mine tanker tilbake til Bergens tak – Fløibanen og Ulriken.

Mens jeg spaserte i Sandviken (en Bergens bydel) på brosteinsbelagte gater, fant jeg uforventet mange koselige smitt og smau. Kanskje en dag skal jeg flytte hit for å lære meg bergensk, noe mer om buekorps og fange andre øyeblikk både i sol og regn. Livet forandrer seg hele tiden. Noen ganger er det store endringer, noen ganger er det små. Men det alltid finnes et håp 🙂

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.