Denne korteste natten! Sommersolverv

Hei

Kvelden 23. juni er såkaldt jonsok og dette er jo snart! Siden jeg bor i Oslo, så det er ikke så masse som foregår. I hvert fall for meg. Jeg burde vært på vei til Laksevåg for å feire St.Hans der, og ikke til den grå sofaen på soverommet mitt. Hva er egentlig Sankthans? Den folkelige feiringen har sine røtter helt tilbake i norrøn tid. Og hva er norrøn tid? Livet handler om tusenvis av spørsmål som dukker spontant opp her og der.

Denne natten 21.juni er årets korteste og den påfølgende dagen er årets lengste. Dette er grunnen til at jeg ikke sover og grubler på alt mulig. Arbeidet med alle disse historiene har lært meg utrolig mye, både om norsk språk, kultur og meg selv. Det har allerede gått et år siden at jeg begynte å skrive for moroskild. Mange av mine planer gikk til grunne, men mange av de ble gjennomført i livet.

Da jeg var ung, ble jeg fortalt om en blomst, som man kunne finne på St. Hans. Det var en helt magisk og trolsk blomst. Man måtte gå helt dypt inn i skogen på midnatt for å lete etter den, men jeg fikk aldri dette til. Vi skaper alle disse vandrehistoriene for å ha det gøy i livene våre og bare det. For å skremme noen, eller motsatt: for å gjøre noen glad. Det er bare vi som bestemmer om vi vil gjøre en person lykkelig eller trist. Og det er vi som ser på et troll som en vakker eller stygg skapelse 🙂

God fornøyelse med den lengste dagen!

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.