Et lite stykke Norge

Hei

Jeg elsker alt som er søtt. Det kan jeg nevne som min svake side. Men denne siden hjalp meg på en måte å bli flinkere på Freias historie. Historie om norsk sjokolade som kan bety mye ☺ i hvert fall for meg! Fordi jeg kan ikke innbille meg et liv uten kvikk lunsj nå. Hvordan kunne det blitt hvis Johan Throne Holst ikke kjøpte Freia-fabrikken i Verksgata 25B, på Rodeløkka i Oslo i 1892? Da denne fabrikken hadde bare syv ansatte, som er helt annerledes nå.

Selv om jeg liker å spise Kvikk Lunsj på sofaen, regnes den som hele Norges tursjokolade siden den ble lansert i 1937. De første partiene med Kvikk Lunsj ble laget med mørkt sjokolade og det var helt ny informasjon for meg! Og heldigvis fikk vi den med melke­sjokolade slik jeg spiser den i hverdagene mine 🙂

Slagord for Freias Melkesjokolade gjennom tidene:
“Ingen over, ingen ved siden” 1926
“Europas beste spise sjokolade” 1927
“Kjøp en, da vel!” 1967
“Finnes det bedre sjokolade?” 1975
“Et lite stykke Norge” 1978
“Smaken du aldri glemmer” 1983
“Den første sjokoladen du ble glad i” 1984
“Hele Norges sjokolade” 1985
“…alle nordmenns felleseie” 1985
“Små gode øyeblikk” 2002
“Smaken du alltid kommer tilbake til” 2004
(Denne listen fant jeg på side 12 i boka “Typisk norsk“).

og står den dag i dag støtt på sjokoladen som ”Et lite stykke Norge”. Et lite stykke 🍫av min glede!

Mer om alt kan du lese her.

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.