F.eks. om forkortelser

 Hei

 Jeg har bodd i Oslo i ca. (cirka) 1.5 år. Dvs. (det vil si) at jeg har lært mye av bm. (bokmål) grammatikk, bl.a. (blant annet) forkortelser som ofte brukes i det skriftlige norske språket. De som brukes mest øvde jeg på mange ganger og bruker dem til d.d. (dags dato). F.o.f (først og fremst) er det ganske komfortabelt, når man har dårlig tid til å skrive en melding på et blunk. I.f.h. (i forhold) til min interesse å lære og forstå de fleste forkortelsene, laget jeg denne listen:

Forkortelser
c.a. cirka
el. eller
eks. eksempel
el. eller
etc. et cetera
osv. også videre
f.o.m fra og med
ifb. i forbindelse med
istf. i stedet for
kap. kapittel
kl. klokka
vha. ved hjelp av
pga. på grunn av
spm. spørsmål
såk. såkaldt
t.o.m. til og med
eg. (bokmål) egentlig
vsa. ved siden av
s.å. samme år(et)
n.å. neste år(et)
d.å. dette år(et)

 Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.