Fuglefjell

Hei

Hvis Herøy kommune, Møre og Romsdal, Fosnavåg sier deg  ingenting, da har du aldri vært på jakt etter lundefugler på Runde Fyr med et kamera.

Det var en vanlig dag i mars da jeg så et bilde med lundefugler på. For å være ærlig, fikk jeg lyst på nye opplevelser etter vinteren, og begynte med å undersøke hvor man kan se på lundefugler her i Norge.  Jeg begynte i mars og i april måned var jeg allerede på Runde. Med sekk, ufattelig glede, uten lue og uten varm drikke heller. Typisk trollsk 🙂 Jeg bestemte meg da at våren allerede var kommet. Det måtte være varmt og godt på Vestkysten, trodde jeg. Men livet og været har sine egne synspunkter, og vaner og det tenker jeg ikke alltid over.

Det som jeg husker fra dette fjellet var at det var alt for mye vind, havet var farlig og frådende. Det var virkelig sterkt å se på, men på grunn av været fikk jeg dessverre ikke se på lundik,  og dette føltes som et kapittel uten ending, eller en setning uten en prikk. Det som er viktig å huske på er at man må alltid prøve igjen. Sånn er livet, det bare handler om å gå videre hele tiden uten å ha pauser på rasteplasser. Jeg la ikke bak meg  denne tanken om lundefugler, og fikk de se på Island denne sommeren allikevel 🙂 helt plutselig og uplanlagt.

Etter min mening, kunne jeg reise til Møre og Romsdal i en evighet. Det er en virkelig vakker del av Norge. Nå vet jeg mer om vær på Vestlandet, og i tråd med dette kan jeg kle meg bedre neste gang og reise igjen til Runde. Denne gangen for å jakte etter Rundeskatten 🙂

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.