Grå sofa og filmer på norsk

Hei

Når høsten kommer til deg i Norge, så trenger du ikke å åpne en app hver dag for å sjekke om det er regn ute eller ikke. Fordi det regner stor sett uansett. Fordi jeg er et troll, er det ikke lov for meg å klage over regn eller snø. Jeg er kjempe glad i å være ute i naturen uansett vær og temperatur. Etter at jeg flyttet til Oslo, fant jeg ut at mange er glade i å se på TV og jeg prøver å gjøre det samme av og til. Som det viste seg, er det kjedelige greier å bli bundet fast til TVen om kvelden. Men hovedmålet mitt er fortsatt å forbedre det norske språket.

I hvert fall, hvis vi kan legge til litt kola, chips, kvikk lunsj og slik forskjellig usun mat fra matbutikken kiwi, kan det bli en helt perfekt natt med norske filmer (som du forresten kan låne på Deichman bibliotek):

?Elling
?Børning
?Bølgen
?Det umulige landet
?Draumehuset
?Gåten i Isadlen
?Hva har du i bagasjen?
?Norge rundt
?Norsk på 33 dager
?Uro
?Alt for Norge
?Karl Johan
?Amundsen
?Bølgen, Skjelvet, Tunnelen
?99% norsk

Jeg laget denne filmlisten i tider jeg har følt meg trist eller ikke har hatt noe å gjøre. Noen av disse filmene har jeg allerede sett eller har planlagt å se. Så hvis du vet om noe som er utrulig interessant, skriv til meg vær så snill 🙂

P.S. For ikke så lenge siden var jeg til Filmmuseet sammen med KulTur * og der tittet jeg på gamle filmer og andre ting fra norsk og internasjonal filmhistorie. Jeg må erkjenne at det var gøy å oppleve de første filmene som ble vist i Oslo i 1896.

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.