Hvor kan jeg se på trekkfugler?

 Hei

Jeg spiste en pølse på Narvesen mens jeg tenkte at høsten kommer. Jeg har som vane å se på trekkfugler hver oktober på fjellet, i skogen og fjorden i et øde tettsted hvor kom jeg fra. Jeg føler et stort behov å gjøre det dette året også. Når jeg bodde hjemme, badet jeg hele tiden i fjorden, spiste plommer, moreller, jordbær, blåbær, epler og alt dere kan tenke dere. Men jeg måtte være stille så fruktbonden ikke så meg. Jeg er ikke så liten for å være alltid ubemerket 🙂 . Det var bare jeg og ingenting utenom naturen og trekkfuglene i himmelen.

Så det eneste som jeg mangler akkurat nå er det å finne et stille sted i naturen med sjarmerende utsikt. Jeg begynte å lage min liste over favorittsteder i byen og skrev dem ned med ketchup på en serviett. Det viste seg at en serviett er absolutt ikke en god måte å skrive notater på. Derfor flyttet jeg denne listen hit og den skal være i evig endringen her:

 1. Ekebergparken
 2. Hovedøya
 3. Voldsløkka
 4. Nøklevann
 5. Bygdøy
 6. Sognsvann
 7. Oslo Botanisk Hage
 8. Frogner park
 9. Akerselva
 10. Nesodden
 11. Hvervenbukta
 12. Vettakollen
 13. Kolsåstoppen

Selvfølgelig begynte jeg å skrive denne listen fra kjedsomhet og med et mål å drepe tid mens jeg søker etter dette mest ideelle stedet for mine stille stunder hvor ingenting skjer og tiden står. Jeg tror at denne listen kan være nyttig for deg som bosatte seg i Oslo område, for en uke, den neste måneden, et år eller en levetid og leter etter koselige steder å være sammen med noen eller alene på. Husk å ha en paraply med deg uansett. Som jeg liker å si: Hvis naboens hus er synlig, så vil det regne ganske snart. Hvis naboens hus er ikke synlig, så regner det allerede nå. Denne regelen fungerer mer på Vestlandet 🙂 men godt å vite om den.

P.S. I det siste var jeg veldig interessert i å finne ut hvor navnet Voldsløkka kommer fra, fordi at jeg bor i nærheten og elsker å ligge på marka der. Noen sa til meg at det kom fra et ord “vold”, men det var absolutt ikke sant til slutt. Det var godt og interessant å vite at: “Voldsløkka har navn etter overrettsprokurator N.E.R. Wold. Fra 1780 forpaktet han et jordstykke som ble kaldt Dambraaten og som hørte til Bjølsen gård. Områden fikk snart navnet Wolds løkke, som i sin tur ble forenklet til Voldsløkka” (Historien til navnet Voldsløkka ble tatt fra boken “Parker i Oslo” Tor Møllebak og Svein Grønvold på side 117).

I livet vårt er det så mye mer å lære, ikke sant?

Hilsen Brutus

2 thoughts on “Hvor kan jeg se på trekkfugler?

 1. Здравствуйте

  Ваши ТЕКСТЫ неимоверные

  Это просто наслаждение

  С уважением ЛЕСЯ

  1. Спасибо большое, Леся!
   Здорово, если Вы находите в текстах что-то полезное для себя!
   С уважением, Брутус 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.