Notater på flyet til USA

Hei

Hva er vanskelig med å skrive på norsk? Det har jeg tenkt på i det siste. Jeg noterte dette spørsmålet ned i tenkeboken min og la den i sekken som er klar til å reise til USA. Ikke til Svalbard og heller ikke til Bodø, dessverre. Jeg sitter nå på flyet og titter på halehelter og holder på å kjede meg ihjel. Er det en ting som livet har lært meg, så er det at man kan ikke dra fra sin egen nisse. Derfor sitter vi begge to i en passasjerkabin og prøver å bli bedre kjent med hverandre nå. Ikke noe annet. Alle har sin egen nisse og og for oss troll er det ikke noen unntak. Men i stedet for å krangle hele tiden med den, må vi heller prøve å bygge opp et vennskap, tror jeg. Selv om noen ganger er det ikke så enkelt.

Utforskning av nye steder, er det beste et troll fra den mørke og uberørte skogen kan ønske seg. Til tross for at de fleste gamle troll har ofte veldig gammeldagse oppfatninger, men det kan jeg ikke rette meg etter. Det føles som mange år har gått siden jeg satt meg på Gardermoen og til nå. En fordel med å vente på slike steder er at det finnes ekstra tid. Tid til å lese om Gardermoens historie for eksempel, eller soloturen til Roald Amundsen med fly fra Gardermoen i 1914. Vel, jeg får vente og tenke på alt som er mulig og umulig mens jeg krysser det atlantiske hav.

For å være helt ærlig skjelver jeg av spenning for å reise tilbake hjem til Oslo til min natur, til et sted hvor jeg ble vant til å bo. Om du elsker noe, er det en helt håpløs oppgave å prøve å glemme det. I tillegg er det ikke så mye man kan gjøre med nedarvede egenskaper.

P.S. ☝Jukselapp med bindeuttrykk for å bruke i argumenter
Jeg mener at…
Noen hevder at…
Andre hevder at…
Jeg synes at…
Jeg jubler at…
Når det gjelder argumentet om at…
Min mening om dette er at…
Dette forutsetter at…
Meningen min om dette er at…
Mitt synspunkt er at…
Etter mitt syn…
I mitt perspektiv…
Etter min oppfatning…
For det første…
For det andre…
På den ene siden…
På den andre siden…
En fordel er at…
En ulempe er at…
På en mote…
På en annen måte…
Et viktig argument mot…
Jeg er enig/uenig med…
Konklusjonen er at…
Det er et faktum at…
Slik jeg ser det er det…
Det er klart at…
Jeg vil gjerne nevne at…
Jeg har lyst til å nevne at…
Tenk bare om…
Forskning viser at…
Motstandere av…
Forkjempere for…
Når det gjelder argumentet om at…
Dette forutsetter at…
Et viktig argument mot…er som nevnt innledningsvis at…
Konklusjonen er at…
For å konkludere…
Avslutningsvis vil jeg si at…
For å oppsummere…
Til slutt…lander flyet på flyplassen i New-York og jeg avslutter. Ha det!

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.