17 timer på toget (Lofoten)

Tittei

For en stund siden har jeg sett Det umulige landet på NRK, og siden det, så hadde jeg en tanke om å ta toget fra Oslo helt opp til Bodø og ferga fra Bodø til Å. Et statistisk trollet som meg har verken bil eller kunnskaper om hvordan den kjøres. Derfor var det bestemt på forhånd at min reisekompis, fotfølger og uatskillelige venn blir sykkelen min. For å være helt ærlig så tenkte jeg først at jeg kunne bare spankulere på Lofoten, men det er bra at jeg ombestemte meg i siste liten etter å ha sett på kartet.

Et kort blikk på reisen min på toget: Det kan høres underlig ut, men jeg har aldri tenkt på hvorfor i all verden jeg tok disse to togene til Nordland. Jeg greide å være i våken tilstand hele reisen, limte meg til vinduet og veien var en av de vakreste. Det var mange ting som ikke var tatt i betraktning, men jeg er uendelig takknemlig for at jeg lukket døren med smell på taket mitt i Oslo og våget å komme meg tilbake til Bodø.

Alt i alt, tok enveisturen mer enn 24 timer fra Oslo til Lofoten: to tog, som måtte byttes på midnatt, en natt tilbrakt på to stoler, en svensk nabo, en kansellert ferge og tre fryktelige timer da jeg følte meg virkelig sjøsyk. Til tross for alt var det fortsatt vakkert, stille og rolig (til og med i regn).

Det er lite grann vanskelig å skrive ned hvilke steder har jeg sett på Lofoten og hvilke ruter jeg tok der. Alle strendene og dalene besøkte jeg ved å bruke sykkel, som tok jeg med meg fra Oslo. På denne måten klarte jeg både å sette en ny personlig sykkelrekord og se på alt mulig. Det luktet fisk, og på Reinebringen var det mye vind og regn. En liten påminnelse til alle som drar på Norgesferie i sommer: Det er Norge, og her er det helt vanlig med ruskevær. Med andre ord: Glem ikke skalljakken dagen i forveien.

Hilsen Brutus

Soløyvatnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.