Et Sykkelinnlegg

Hei

Jeg er kjent for å komme på spontane ideer og en av dem sitter fortsatt fast i hodet mitt. Det er å sykle fra Oslo til Bergen. Jeg er ikke i den beste formen med tanke på hvor mye sjokolade har jeg spist i det siste. Det som jeg er sikker på er at jeg skal oppgi min drøm om å sykle dit til tross for all motvind i verden. Det finnes alltid et håp i hengende snøre, syns jeg.

Dette er en liste over sykkelruter jeg har allerede tatt og den blir oppdatert regelmessig:

🚲 Maridalen er den mest kjente av alle sykkelruter i Oslo og det er kort vei opp dit. Troll trenger ikke å sykle milevis gjennom biltrafikk for å komme ut i brukbare sykkelveier og naturstrekninger. Jeg har begynt å sykle til Maridalen ganske ofte og fant mange fine plaser med små fosser.

🚲 Sognsvann er den andre vanlige ruten for meg, både for gå- og sykkelturer. Hvis et troll sykler rundt Sognsvann kommer det til slutt til en koselig gård med hester. Der, forresten, falt jeg i vinter, mens jeg prøvde å stå på ski, men det er en annen historie om mine feile-og-prøve-igjen-greier 🙂

🚲 Til Alnsjøen syklet jeg bare en gang og det var ikke så lenge etter at jeg hadde flyttet til Oslo. Alna er et av Oslos viktigste vassdrag og kalt Oslos lengste elv. På vei til Alnsjøen var det mange trehus og stille områder med natur.

🚲 I fjor tok jeg en tur til Kikutstua. Fra mitt perspektiv var det en litt kjedelig vei og derfor syklet jeg aldri dit mer. Det kan være et godt tips å kjøpe noe smakfull på en kafe som finnes der oppe. 

🚲 Rundt Bygdøy syklet jeg ganske ofte. Helt i starten var jeg litt redd for trafikken på vei til øyen, spesielt for store busser som kjørte forbi i høy fart. Nå går det ganske bra og den største delen av veien møter jeg sauer, ender og kuer. Pass på for måker! De er kjempestore og farlige. En gang hadde vi en kamp om min pølse og jeg tapte. De kan stupe ned for å ta fra deg alt som kan spises.

🚲 Tunnelen ved Snippen stasjon. Hvis dere planlegger en ny rute, er det best å gjøre dette på fridager med god tid til opplevelser. På vei til Maridalen bestemte jeg å ta til venstre, etterpå til høyre, syklet parallelt med jernbanen på en koselig skogsvei helt ned til asvaltveien nord for Sandermosen stasjon, mistet stien min og gikk meg vill til slutt. Alt dette resulterte i at jeg måtte bære sykkelen min på ryggen i skogen, på de brede stiene ned og opp slik at det ikke var mulig å sykle i vann og mørket ved midnatt. En fordel er at jeg endelig fikk se en hjort 🙂

🚲 Kragerø står fortsatt på min ønskeliste og det må være alltid et rom for nye opplevelser og erfaringer. 

Lenker som kan være fornuftige med tanke på planlegging av sykkelturer:

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.