skjegglav og einebær i Ål

Hei

Ål i Hallingdal ligger langs Bergensbanen midt mellom Oslo og Bergen. Det tok cirka tre timer med buss til Hallingdal Feriepark hvor jeg slo meg ned for nesten fire dager. Det var mye av frisk luft, høstfarger, pålegg, og lyd av banen som var på den andre siden av elva. Og det var like koselig å ligge på benken med dyne på og titte på forbikjørende  🚂🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃.

I slikt lys kan man nok tenke at jeg sov bare her. Men i virkeligheten føltes det som jeg var lommekjent i området med en gang 🙂 Sangefjell er en god plass for eksempel for å lære nye navn på trær og bær og alt sammen. Skjegglav og einebær er en bevis på dette. Det er ganske mye som jeg ikke vet fortsatt i livet, og det kan jeg si om det norske språket også. Den beste måten å lære seg et språk er den praktiske måten. Å reise, å se, å snakke. Neste gang kan jeg tenke meg å ha et kurs i orientering. Disse kunnskapene er nyttig å ha på lager. Da slipper jeg å tenke, er jeg fremdeles i Åls skog eller allerede i Bergens.

Nå er jeg på vei tilbake til Oslo. Det som jeg elsker med å reise er å få nye ideer, tanker og synsvinkler. Lære nye ord. Først og fremst er det ganske sunt for et troll å ha. Dernest kan det bli kjempemorsomt. Denne gangen kom jeg på å ha en mosevegg hjemme. En smart måte å invitere naturen inn 🙂 Blikkfang!

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.