Norges Oljehovedstad

Hei

Alle liker å snakke om gode gamle dager og jeg er ikke et unntak. Mer et år siden, eller kanskje to, så gikk jeg plutselig rundt i Stavangers gater, en koselig by med hvite hus ved siden av sjøen. Troll har ikke så god hukommelse, som dere kan forestille dere. Derfor, hvis jeg skriver ikke noe ned, så glemmer jeg. Som regel tar det bare litt lengre tid enn det tar for mennesker. Men av og til er det helt motsatt: noe kan jeg ikke glemme i det hele tatt.
De som kjenner meg fra før vet at å planlegge noe er ikke min sterkeste side, dessverre. Jeg har ingen planer så langt, tar ting som det kommer, uavhengig av vind, og vær og fisk i havet. Derfor en gang så dukket jeg bare opp i den Gamle delen av Stavanger (såkalt Gamle Stavanger) helt uventet også for meg selv. La oss si at jeg kom fra Lysefjordog Preikestolens syde for å se litt rundt her og der. Det første som jeg husker så godt er at jeg møtte en stor katt i sentrum av byen og den limte seg til meg med en gang. Kanskje fordi jeg luktet fisk. Jeg kan ikke si at jeg hadde noe mot Bilbo (navnet laget jeg selv til ham), men noen ganger å ha vennskap er så vanskelig for et troll at jeg prøver å unngå alt dette her så godt jeg kan.

Det er kjelden jeg ønsker å komme tilbake til noen steder i verden hvor jeg allerede har vært. Men ut ifra “ønskelisten” min, kunne det være kjempe fint å besøke Stavanger igjen. Eller bosette meg der for et kort stund.  P.S. På bildet er foresten jeg sammen med Bilbo. Vi fisker og titter på stranden. Hvor er denne katten nå? Jeg savner den mye 🙂

Hilsen Brutus

*Notater fra Sørvestlandet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.