570 Fjellstrand på Nesodden

Hei

Jeg tok Nesoddbåten for første gang for et år siden. Men turen var for kort og det føltes som jeg måtte komme meg tilbake en gang til. Det er ikke noe spesielt å se på der, men dette stedet ser ut som en stille plass å være. Med tiden begynner gater og steder å få egne navn i byen for meg: vi satt med Mister X der på benken, eller spiste en pølse med Miss X på den Narvesen-kiosken. Livet er i en evig endring sammen med meg og det, som alt, har sine fordeler og ulemper.

Nesodden ligger i sone 2S og man kan ta en båt fra Aker Brygge for å komme seg dit. Jeg hadde ingen plan om hva jeg skulle gjøre på halvøyen denne gangen, akkurat slik det var i fjor: så tok jeg 570 – bussen som gikk til Fjellstrand. Hvis det ikke regnet, kunne jeg tenke meg å gå av i nærheten Nyborgdamenne. Men selvfølgelig regnet det ? og da måtte jeg finne et tak over hodet: enten å sitte i bussen på vei ned tilbake til båten, eller å finne en kafé. Annas hybel var et bra alternativ. Masse gamle lysekroner på taket minte meg om gode gamle dager og min bestemor som fortsatt bor helt bort i skogen. 

Selv om det regnet mye og jeg ikke kunne være ute hele tiden, var det bra å være på Nesodden igjen. Da fant jeg ut hva Nesoddkatten er for noe og kjøpte med en kjempestor paraply som ble døpt «en trestubbe». Da jeg kom hjem lovte jeg meg selv å ikke ta den med meg på tur igjen. Men nå sitter vi sammen på bussen: jeg og «trestubben» på vei til Drøbak. Men dette skal bli et helt annet historie! Forhåpentligvis uten regn ?

Hilsen Brutus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.