Lommekjent i Oslo

Tittei!

Ikke minst ble mitt språk på en måte født i Oslo. Jeg sier ikke og ikke ikkje, kjærlighet og ikke kjærleik, jeg og ikke eg. Hvem vet om det går an å språke meg til en annen dialekt en dag, men sunnmørsdialekten står på toppen av min liste. Det som er knust, kan settes sammen igjen – på en eller annen måte, og det som er annerledes også kan være bra. Jeg har lært at det ikke er så viktig om troll roter litt med veien bare troll vet hvor troll skal 🙂 I tillegg oppdaget jeg for meg selv at jeg bruker motgang til å utvikle mine gode sider og vokse, mens andre kan bli bitre og gi opp med en gang.

Det er kanskje bare noen få ganger hvor jeg lever i øyeblikket, dessverre. Det kan være veldig bra å minne seg selv på hva man har eller gjør, og hvor heldig man egentlig er. Jeg er takknemlig for at jeg får bo i og oppleve Oslo, fordi i morgen kan det nok bli andre byer, steder og troll rundt meg 🙂

Hilsen Brutus

Steder som jeg har vært på:

  1. Botanisk hage
  2. Idioten (park)
  3. Rådhuset
  4. Akerselva
  5. Stortinget
  6. Ekebergparken
  7. Frognerparken og Vigelandsparken
  8. Opera og “Hun ligger” skulpturen.
  9. Bygdøy
  10. Hovedøya, Lindøya,
  11. Oslofjorden
  12. Akershus Festning
  13. Kongeslottet
  14. Aker Brygge
  15. Holmenkollbakken
  16. Torshov-byen
  17. Tusenfryd
  18. Alna ridesenter
  19. Ullevål hageby og damplassen
  20. Stovnertårnet

Museer som jeg har besøkt:

 1. Oslo bymuseum
 2. Vikingsmuseum
 3. Kon-tiki museet
 4. Fram
 5. Popsenteret
 6. Nasjonalgalleriet
 7. Norsk folkemuseum
 8. Teknisk museum
 9. Historisk museum
 10. Jødisk museum
 11. Munchmuseet
 12. Samisk museum
 13. Astrup Fearnley
 14. Henrik Ibsen museet
 15. Interkulturelt museum
 16. Nasjonalmuseet-Arkitektur
 17. Filmmuseet
 18. Nobels Fredssenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.